Roskam Media - Logo 7

Youngtimer Magazine

de klassiekers van morgen

Klassiekers van morgen

Youngtimer Magazine is het enige Nederlandse automagazine dat zich specifiek richt op de klassiekers van morgen. Grofweg zijn dat auto’s van 15 tot 40 jaar oud, al houden we er niet van om ze met strenge leeftijdsgrenzen te omschrijven.

Een auto die 15 jaar oud wordt, is immers niet overnight een youngtimer geworden. Net zo goed zijn er nog genoeg auto’s uit de jaren ‘90 die niet als potentiële klassiekers worden gekoesterd, maar gewoon als derdehands auto dienstdoen. Maar om een idee te geven: in Nederland rijden bijna 1,6 miljoen personenauto’s rond die tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. Daarbij zijn er nog zo’n 180.000 motorfietsen van dezelfde leeftijd. Een aanzienlijk deel van de ruim 300.000 personenauto’s van 25 jaar en ouder is óók als youngtimer te beschouwen. Want youngtimers, dat zijn in onze ogen vooral de auto’s waarvan je je nog kunt herinneren dat ze nieuw rondreden, waarbij je misschien op de achterbank zat of waarvan je je voornam dat je er óóit een zou willen hebben. Alhoewel veel landen, instanties en evenement-organisatoren een auto ouder dan 30 jaar als klassiek bestempelen, zijn wij daar iets losser in. En dus zie je bij ons ook auto’s langskomen als de eerste Volkswagen Golf GTI, de BMW 3 serie van de eerste generatie of de Matra Rancho.

Youngtimer Magazine 2
Youngtimer Magazines
Youngtimer Magazine 1

Wie leest dat?

Youngtimer Magazine heeft een oplage van 7.500 exemplaren. Een bovengemiddeld aantal lezers is zelfstandig ondernemer, hetgeen terug is te voeren op de (fiscale) aantrekkelijkheid van youngtimers als ‘auto van de zaak’. In andere gevallen is de youngtimer vaak de tweede (of derde) auto in het huishouden. In alle gevallen is die lezer echter een autoliefhebber, vaak met een voorliefde voor premiummerken. Een aanzienlijk deel geeft bovendien aan het magazine te bewaren; als dat niet gebeurt, wordt het magazine veelal doorgegeven aan een volgende liefhebber.

Ook online toonaangevend

Van interessante koopwijzers tot prachtige roadtrips en van nuttige technische informatie tot praktische musthaves. Al deze informatie vinden bezoekers op onze drukbezochte website.

Verrassend extra op de website, het complete archief van magazines uit de hele historie van Youngtimer Magazine. Kortom, youngtimer-rijders vinden op onze website alle informatie over en inspiratie voor hun grootste passie!

Waar gaat Youngtimer Magazine over?

Natuurlijk ligt de nadruk op auto’s, klassiekers in wording, meestal tussen de 15 en 40 jaar oud, soms wat ouder, soms ook splinternieuw. Maar daarnaast worden lezers regelmatig terug in de tijd gevoerd naar de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Regelmatig vertelt een bekende autoliefhebber over zijn passie voor auto’s. Maar ook hebben we regelmatig aandacht voor reizen, boeken en automobilia. De stijl van leven van Youngtimer Magazine-lezers is ingesteld op het beleven van plezier en aangename ervaringen rondom hun auto. Daarom werken we overigens ook regelmatig samen met evenement organisatoren, waarbij onze eigen Rally en het evenement Youngtimer Magazine ‘Cars & Coffee’ sprekende voorbeelden zijn, net als onze aanwezigheid op evenementen als InterClassics Brussel en InterClassics Maastricht of het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk.

Geïnteresseerd?

Youngtimer Magazine verschijnt 6 keer per jaar met rond de 100 pagina’s per uitgave. Interesse? Klik op onderstaande button voor een abonnement en de eerstvolgende uitgave valt op je deurmat!

Roskam Media

Onze merken

Uitgever van onder andere Motorboot Magazine,  Youngtimer Magazine, de Watersport Praktijkreeks én exclusief verkooppartner van KartenWerft Atlassen voor de Duitse en Deense vaarwateren.