Roskam Media - Logo 7

Watersport praktijkreeks

‘Geef mij een boot en een boek en ik ben gelukkig!’

Herkenbaar concept

Het boekenfonds van Roskam Media is ondergebracht in de Watersport praktijkreeks. Het zijn watersport gerelateerde boeken volgens een herkenbaar concept en in een handzaam formaat. Zeker bij gebruik aan boord.

De reeks brengt onderwerpen voor het voetlicht die niet alleen leven onder de motorbootvaarders maar ook voor zeilers en andere watersport fanaten interessant zijn.

‘Geef mij een boot en een boek en ik ben gelukkig!’

Watersport praktijkreeks - Varen naar Denemarken
Deel 00 | Logboek
De naam ‘Logboek’ is afgeleid van het Engelse ‘logbook’, ook bekend als scheepsjournaal. In dit logboek kun je technische gegevens noteren én is er volop ruimte om de dagelijkse belevenissen op te tekenen. Dankzij praktische tips van ervaren recreatie-schippers bij het maken van dit scheepsjournaal, maak je van dit logboek een vertrouwde reisgenoot met waardevolle informatie voor nu en voor later.
Meer informatie
Deel 01 | Werken met digitale vaar- en zeekaarten
Auteur René Westerhuis geeft in zijn boek ‘Werken met digitale zee- en vaarkaarten’ meermalen aan dat al dit mooie speelgoed slechts een hulpmiddel is en geen vervanging voor ‘echte’ navigatie. Prijzenswaardig, maar veel watersporters, opgevoed met schermpjes, zullen er lak aan hebben. Gelukkig neemt Westerhuis zijn lezers aan de hand om de mogelijkheden en de beperkingen van de uiteenlopende systemen uit de doeken te doen. Dat loopt via het kaartbeeld tot de programma’s, routes en koersen en nog veel meer. Alles wordt klip en klaar uitgelegd en daar zit hem ook de kneep. Want hoe mooi de digitale plotter ook is, hoe fijn de software werkt, hoe nauwkeurig de positie bekend is; het is niet meer dan – zeer bruikbaar – speelgoed.
Meer informatie
Deel 02 | Varen in Duitsland
Dit boekwerk van auteur Henk Nooter bevat een overzicht van 7 prachtige tochten in Duitsland geordend van kort naar lang. Verder vertelt hij over het voorbereiden van toervaarttochten, welke documenten aan boord moeten zijn en andere zaken waarvan het handig is om te weten bij varen in het buitenland. Met routes naar onder andere Saarbrücken, Wesel, Bremen, Emmerich en Berlijn. Als extra een overzicht van de belangrijkste Duitse watersporttermen. Het boek beleeft inmiddels z’n tweede druk.
Meer informatie
Deel 03 | Varen naar de Wadden
Varen naar de Wadden biedt alle informatie die u nodig hebt op uw tocht naar de Waddeneilanden van Texel naar Schiermonnikoog. Het boek geeft uitleg over het varen op de Waddenzee en zorgt ervoor dat u goed voorbereid op pad gaat. Daarnaast is het een prettig leesbaar reisverslag over de verschillende Waddentochten die auteur Henk Bakkenes heeft gemaakt.
Meer informatie
Deel 04 | Werken met digitale Radar en AIS
Dé vraagbaak bij aanschaf, installatie en gebruik aan boord. Auteur René Westerhuis gaat in op onderwerpen als, Werking verschillende typen radar, Opstelling antennes en beeldschermen, Tips bij navigatie, Werking AIS, Overzicht van alle typen ontvangers en transponders, Opstelling antennes, etc.
Meer informatie
Deel 05 | Varen naar Denemarken
Dit boek bevat een overzicht van toervaarttochten via Duitsland naar de prachtige vaarwateren van Denemarken. Auteur Henk Nooter bespreekt op luchtige wijze de meest aansprekende vaarroutes op weg naar Denemarken zodat een ieder de meest aansprekende keus kan maken. De Deense vaarwateren zijn van grote schoonheid. De vaarmogelijkheden zijn bijna oneindig. Het boek geeft de nodige tips voor onderweg, de prachtige foto’s, een indruk van havens, vaarwater en landschap en als extraatje de belangrijkste scheepvaarttermen in Duits en Deens.
Meer informatie
Vorige
Volgende

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw auteur talent

Periodiek zullen nieuwe boekwerken worden uitgebracht. Volg onze website voor meer informatie. Ook zijn we bij Roskam Media altijd geïnteresseerd in goede verhalen van (aankomende) auteurs. Als het maar past in het concept van de Watersport praktijkreeks.

Interesse? Bel/mail Hélène Roskam – van Koppen of Bas Hoekstra voor een afspraak en wie weet verschijnt uw werk in één van de volgende uitgaven van de reeks!

Roskam Media

Onze merken

Uitgever van onder andere Motorboot Magazine,  Youngtimer Magazine, de Watersport Praktijkreeks én exclusief verkooppartner van KartenWerft Atlassen voor de Duitse en Deense vaarwateren.