Motorboot

Passie voor varen

IJzersterk merk

Motorboot Magazine is het enige onafhankelijke magazine in Nederland, dat zich uitsluitend richt op de gemotoriseerde recreatievaart. Het blad werd in 1983 opgericht door journalist Wil Horsthuis en cineast Pim Korver. Wil Horsthuis bleef uiteindelijk het langst aan het blad verbonden; in 2005 werd hij als hoofdredacteur opgevolgd door Hans Papenburg. De acquisitie voor het succesvolle watersportblad is vanaf het begin verzorgd door Frank van Gils, die inmiddels decennialang werkzaam is voor Motorboot. 

Vanaf 1 oktober 2015 werd Motorboot overgenomen door Roskam Media in Ermelo.

Motorboot groeide de afgelopen jaren uit tot een ijzersterk merk in de watersportsector. Met maandelijks een kleurrijk Magazine, een alsmaar groeiend eigen Platform, en diverse Social Media kanalen als Facebook en Instagram. Daarnaast worden voor de lezers en abonnees geregeld evenementen georganiseerd. Als partner haken we aan bij landelijke events als de Hiswa te water in Lelystad en Boot Holland in Leeuwarden. Internationaal zijn onze collega’s te vinden op grote shows zoals Cannes Boatshow en Boot Düsseldorf. Op die manier wordt zo breed mogelijk invulling gegeven aan de missie: informeren, inspireren en enthousiasmeren van motorbootvarend Nederland en België.

Motorboot 2
Motorboot Magazines
Motorboot 1

Testverslagen

In de achterliggende 40 jaargangen heeft de redactie een indrukwekkende hoeveelheid motorboot gerelateerde content opgebouwd en gepubliceerd. Zo heeft het redactieteam ruim 1.200 testen uitgevoerd. Al deze testen zijn, in tegenstelling tot wat sommige andere media doen, volledig onafhankelijk uitgevoerd. Een team van drie ervaren test schippers staat garant voor een objectieve en positief-kritisch uitvoering van tientallen criteria waar een motorboot op wordt beoordeeld. De verslagen worden later gepubliceerd in Motorboot Magazine en op ons Platform motorboot.com

Toervaartverslagen

Motorboot presenteert al sinds jaar en dag toervaartverslagen. Boottochten van een dag, meestal ergens in Nederland. Toervaarttochten van een week tot enkele weken en soms zelfs langer. Deze hebben we onderverdeeld in boottochten in Nederland en door het buitenland. Veelal in de landen om ons heen, maar soms zoeken mensen het avontuur veel verder van huis. Ook hiervan verschijnen verhalen.

Techniek

Techniek blijft voor ons een eindeloze bron van inspiratie. Of het nu gaat om motoren (inboard, buitenboordmotoren, diesel, benzine, hybride, waterstof en elektrisch!), de gehele voortstuwingsinstallatie en electronica aan boord of om het onderhoud van interieur en exterieur. Het komt allemaal aan de orde.

100% Motorboot

Deze harde kern kleden we natuurlijk verder aan met interessante reportages en achtergrondverhalen. Daarbij gaat elk verhaal over motorboten en de passie voor varen. Op welke manier en in welke vorm dan ook. Omdat het varen over de grens niet stopt hebben we al jaren uitstekende contacten met een aantal buitenlandse vakbroeders. Onderdeel daarvan is dat de redactie van Motorboot al jaren prominent deel uitmaakt van de jury van de ‘European Powerboat of the Year’. Prestigieuze jaarprijzen waar mede door de inbreng van Motorboot ook de Nederlandse jachtwerven regelmatig hun prijs verdienen. Naast Motorboot zijn collega magazine uit de volgende landen aangesloten: Duitsland, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Spanje, Frankrijk en Oostenrijk.   

Vanzelfsprekend beperkt Motorboot zich niet tot alleen een Magazine dat 12 keer per jaar verschijnt. Ook online zijn we razend actief met maandelijks, tussen de edities door, een interessante Nieuwsbrief. Verder hebben onze abonnees toegang tot het complete digitale archief vanaf het 1e nummer in 1983.

Zoek je naar een blad met 100% Motorboten. Droom je van varen en van boten ga dan snel naar motorboot.com. Dan kom je bij het enige watersportblad van Nederland en België uit dat informeert, inspireert en enthousiasmeert!

Roskam Media

Onze merken

Uitgever van onder andere Motorboot Magazine,  Youngtimer Magazine, de Watersport Praktijkreeks én exclusief verkooppartner van KartenWerft Atlassen voor de Duitse en Deense vaarwateren.